Sanatın Ölmesi ve Yeni Teknoloji Ürünü, Yorum Sanat AI’si!

dezavantajAğustos 22, 2022

Bildiğiniz üzere sanat bir sanatçıyı yansıtan en iyi üründür çünkü özgürlük sunar. Sanat olmadan sanatçı olamaz ve sanatçı olmadanda sanat olamaz ve benim bile bu yazıyı yazmam benim bir sanattımdır aslında.

Peki o halde diyeceksiniz ki sanatı kim yaparsa sanat olmaktan çıkar? Daha önce sanat insanoğlu ile mağara tasvirleri şeklinde keşfedildi ve oralardan bir filin sulu boya tablosu yapmasına kadar dönüştü.

Peki ama bunun ötesi ne olabilir ki? Uzaylılar? Hayır bu çok ucuk bir cevap oldu. Peki ya, böcekler? Bu da daha önce denendi ve üzerinde çalışmalarda yapıldı. Öyleyse cevap ne? Cevap robot teknolojileri ve AI (ai).

Günümüzde en çok işe yarayan buluş kesinlikle teknolojidir artık öyle bir hal aldı ki bir uygulama sayesinde evinize ne zaman ürününüz gelecek onu bile görebiliyorsunuz durum böyleyken sanatında bir noktada ilerlemesi ve sanatçıdan ayrılması gerekmese bile gerekiyordu çünkü teknoloji ilerlemeliydi.

Bahsedeceğim teknolojinin şuan genel olarak kabul edilen ortak bir ismi olmasa bile bu teknolojiye “Yorum Sanat Ai Teknolojisi” diyebiliriz.

Yorum Sanat Ai Teknolojisi, mecazi anlamda sanatçıyı öldüren ve yerine kendisini geçiren bence harikulade ama sanatı ve camiayı yok eden ilginç ve korkutucu bir teknolojidir.

Biraz detaylıca anlatmak gerekirse, ai teknolojisine ne çizmesi gerektiğini ve nasıl detaylarla çizilmesini gerektiğini anlatıyorsunuz ve o her bir uzmanlık alanından size bir sanatçıymış misali yorumlayıp çiziyor!

werewolf going to masquerade and dancing, 8k, realism, ultra-detail
werewolf going to masquerade and dancing, 8k, realism, ultra-detail

Mesela yukarıda gördüğünüz iki fotoğrafta benim tarafımdan robota çizdirildi. Robotun ilk yaptığı 4 karelik fotoğrafı beğenmediğim için 2.kareyi seçip farklı varsasyonlarını yaptırdım ve sonuç olarak 4 karelik 2.fotoğraf ortaya çıkmış oldu.

1.Fotoğraf 2.Kare yeniden çizdirilip büyütülmüş ve detaylandırılmış hali
2.Fotoğraf 3.Kare yeniden çizdirilip büyütülmüş ve detaylandırılmış hali

Bazı Sanat Yorumlama AI Siteleri

Peki ben nasıl bunları yapacağım diyenler için:

Paylaşılan0