Cartoon Network canlı aksiyona geri dönüyor!

Yasin Emir AlkayaNisan 18, 2021

Başlıktaki konuya birazdan değineceğim ama hadi bundan önceki dönemlerdeki diğer canlı aksiyonları önce bir göz atalım Türkiye’de gösterilenlerde var.

Listemizdeki ilk canlı aksiyon Dude, What Would Happen (Ahbap, Ne Olurdu). Dalaklis Media tarafından üretilen bir live-action / reality televizyon dizisi ve kısa ömürlü CN Real bloğunun bir parçasıydı. Charles Dalaklis tarafından yaratılan gösteri, 19 Ağustos 2009’da ( Bobb’e Says ile birlikte gösterime girdi ) yayınlandı ve 21 Eylül 2011’de sona erdi. Gösteriye, “ne olurdu” temelinde deneyler yapacak üç genç ev sahipliği yaptı. Gösteri, MythBusters’a benzer bir tarzda yapılandırıldı ve burada her bölüm üç beyin fırtınası fikrinin düşünme, oluşturma ve yürütme sürecine adandı. İzleyicilerden ve eleştirmenlerden gelen evrensel kaydırmalara rağmen, gösteri, toplamda dört sezon sipariş eden Cartoon Network için bir reyting başarısı olduğunu kanıtladı. Ahbap, What Would Happen, ek sezonlar için yenilenen ve CN Real bloğunun ötesine geçecek olan iki CN Real gösterisinden birisiydi.

Şimdi ikincisi Destroy Build Destroy (Yapı Yok Etmeyi Yok Et). İki takımın rastgele bir nesneyi yok ettiği ve onlardan araçlar ürettiği ve ardından kaybedenlerin eserini yok ettiği alışılmadık bir Oyun şovu türüne odaklanıyor . Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri 20:00 ve 21: 00’de yayınlandı. Ek olarak, Destroy Build Destroy, müzisyen Andrew WK tarafından sunulan ve üç genç yarışmacının iki grubun (“yeşil veya mavi” ekip ve “turuncu veya sarı” ekip, genellikle ortak ilgi alanları gibi temalara göre gruplandırılır) çeşitli yarışmacıları yok ettiği bir oyun şovudur. nesneler, sonra enkazdan araçlar inşa edin. Şovda yüksek güçlü patlayıcılar, roketatarlar, bazukalar ve diğer yıkıcı aletler yer alıyor. Kazanan ekip ödül olarak 3.000 $ (her biri 1.000 $) alır, kaybedenlerin eserleri kazanan aracın ekibi tarafından yok edilir. 

Üçüncüsü The Othersiders (Diğerleri). Cartoon Network’ün CN Real’in parçası olan 4 diziden biriydi . Diğerleri, Kaliforniya eyaleti etrafındaki perili yerlerde veya binalarda doğaüstü araştırma yapan 5 genç hayalet avcısından oluşan bir ekiptir. Gösteri, Cartoon Network’te 17 Haziran 2009 Çarşamba günü saat 20: 00’de (E / P) yayınlanmaya başladı. Daha sonra ikinci sezonunu 1. sezon finalinden 2 ay sonra yayınladı. Genelde ortalamadan olumsuza kadar yorumlar aldı ancak alımlar bloktaki diğer programlardan daha olumluydu.

Dördüncüsü, Out of Jimmy’s Head (Jimmy’nin Kafasından). Cartoon Network’te canlı aksiyon / animasyon televizyon dizisiydi. 14 Eylül 2007 Cuma günü gösterime girdi. Re-Animated filmiyaklaşık bir yıl önce yapılmıştı ve bu şov bununla ilgili bir diziydi. Kötü reytingler ve Writer’s Guild of America 2007 grevi nedeniyle,  Cartoon Network  şovu ara verdi, ardından 29 Mayıs 2008’den beri bölümleri yayınlamayı ve yenilerini yapmayı bıraktı. Tamamlandığında sadece 20 bölüm yapıldı ve gösterinin tüm referansları daha sonra Cartoon Network Videosu’ndan kaldırıldı.. Bu gösteri ağdayken, Out of Jimmy’s Head’in yeni bölümüyle bir Başkanlık Günü kutlaması vardı. İçinde olduğu tek özel şey buydu (8:00 AM-2:00PM). Bu gösteri ayrıca iptal edilene kadar Cartoon Network Perşembe Geceleri’nde yayınlandı .Bunu takiben, Cartoon Network artık bu şovdan veya pilot uygulamasından hiç bahsetmedi. Bunu kardeş kanal Boomerang’da yayınlanmasına bile izin verilmedi.

Beşincisi, Incredible Crew (İnanılmaz Ekip). Nick Cannon tarafından yaratılan ve üretilen bir 2013 Amerikan skeç komedi televizyon dizisidir. Dizi 24 Ocak 2013’te gösterime girdi, ancak dizinin gizli bir önizlemesi 31 Aralık 2012’de gösterildi. Bu, Cartoon Network’ün ilk skeç-komedi dizisidir. İlk sezon finali 11 Nisan 2013’te yayınlandı. Temmuz 2013’te Incredible Crew iptal edildi ve bu nedenle ikinci sezon için yenilenmedi.Konu: Altı genç yetenekli genç, şovmen Nick Cannon’un zihnindeki ardışık olmayan mizahı kullanarak komik skeçlere, gizli kamera şakalarına, orijinal müzik videolarına ve ticari taklitlere katılıyor. Ekip üyeleri: Shauna Davası, Shameik Moore, Tristan Pasterick, Chanelle Peloso, Jeremy Shad,a Brandon Soo-Hoo.

6’sı Ayrıca Türkiye’de gösterime giren ilk ve sonuncu canlı aksiyon Level Up (Seviye Atlamak). İlk kez Cartoon Network’te 24 Ocak 2012’de yayınlanan bir canlı aksiyon televizyon dizisidir. Dizi, diziyle aynı adı taşıyan filme dayanmaktadır.Konu: Ya bir bilgisayar oyunu oynuyorlar oyundaki karakterler Gerçek dünyaya geliyor ya oyunun Usta oyuncuları da onları oyuna geri göndermeye çalışıyor.

Şimdi gelelim başlıktaki konumuza
Cartoon Network, izleyicilerin nimetleriyle canlı aksiyona geri dönüyor. Ağ geçmişte canlı aksiyon şovları yaptı (asla büyük bir başarı elde etmedi), ancak Ascheim, liderliği altındaki medyaya bağlılık gösterdiğini söyledi. Bazı meslektaşları için çizgi film dışında herhangi bir şey üretmenin “bir çarpma gibi hissettirdiğini” ekledi. Ancak izleyiciler tarafından Cartoon Network’te canlı aksiyon şovları fikrini ortaya attıklarında, “gözlerini kırpmadan” fikrini benimsediler.
Canlı aksiyon, kısmen daha fazla kıza ulaşmanın bir yoludur. Ascheim’in verileri, kızların genç yetişkinler olarak geri dönmeden önce “animasyondan erkeklerden daha erken yaşlandıklarını” gösteriyor. Yakın zamanda duyurulan Family Mash-Up ( Hannah Montana’nın yaratıcısı Michael Poryes’den) gibi canlı aksiyon şovları , akılda tutularak yeşil ışıklandırıldı. “Kızları gösterme konusunda daha güçlü bir iş çıkaran” animasyon da kartlarda.Amerikan programcılığı daha çok dilli hale gelebilir. Ascheim, Kuzey Amerika’da “gerekenden daha fazla İngilizce konuşuyoruz” diyor. Okul öncesi içerikte, birimi “devletlerarası bile olsa daha fazla dili vurgulamak için çalışacak … Dili küçükken çok kolay öğrenirsiniz.” İngilizce programlama bloğunun birincil dili olarak kalacak olsa bile, Cartoonito’yu daha geniş bir dil ve kültür çeşitliliğini temsil etmek için kullanmak istiyor.
Cartoon Network hala içerik üretici tarafından yönlendiriliyor. Ascheim, bu yaklaşıma sahip olmanın “her zaman” önemli olduğu konusunda ısrar etti. “Özellikle stüdyolarımız yeni içerik oluşturucular için harika bir çıkış yolu,” dedi, “çünkü onları daha deneyimli yeteneklerle çevreliyoruz.”
Ağ, “Merhaba Garipler” sloganını benimsemeyi düşündü. Ascheim, arkasındaki niyetin “içimizde kendimizi tuhaf hissettiğimiz bu fikri vurgulamak” olduğunu söylüyor. Bunun yerine, “Dünyanızı Yeniden Çizin” i seçtiler. Ascheim, ağın programlama ve istihdam uygulamalarını daha kapsayıcı hale getirmek için çalışan bir “Merhaba Garipler Kültür Komitesi” ne sahip olduğunu da sözlerine ekledi.
Ascheim, pandemide çalışmaya devam etmenin yollarını bulmak için “Hepimiz mücadele ediyoruz” dedi. Bu süre içinde biriminin tüm hedeflerini vurduğunu belirttikten sonra, bahardan kışa “sprint [ing]” den sonra “kolektif bir yorgunluk duygusundan” bahsetti. Ascheim, kendisinin ve meslektaşlarının artık “bunu evde ve belki de sonunda evde ve ofiste ve belki de bir gün sadece ofiste yapmanın daha sürdürülebilir bir yolunu inşa etmeye” çalıştıklarını söyledi.
Bu arada HBO Max, rakibi Disney + ‘dan daha yavaş bir piyasaya sürüldükten sonra nihayet hız kazanıyor. Ana şirket AT&T, 2025 yılına kadar 120-150 milyon küresel abone tahmin etti – bu, Ekim 2019’da belirlediği 75-90 milyon hedefinden bir artış.
Ocak ayında AT&T, HBO Max’in yaklaşık 40 milyon abonesi olduğunu açıkladı, ancak bu metrik hizmete bir promosyon veya HBO kablo aboneliği yoluyla erişebilenleri içeriyor; “etkinleştirilen” aboneliklerin sayısı 17,2 milyon civarındaydı. Yayıncının uluslararası lansmanı Haziran ayında Latin Amerika’da başlıyor.

Kategori
Paylaşılan0