Sony, Crunchyroll için 1,1 Milyar Dolar Ödedi

dezavantajMayıs 10, 2021

İsterseniz Crunchyroll nedir sorusuna şu şekilde cevap verelim; Crunchyroll ABD merkezli anime ve manga distribütörü, yayıncısı ve lisanslama şirketidir. Crunchyroll’un dağıtım kanalı ve ortaklık programı, dünya çapında 50 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya içerik sunmaktadır. Bünyesinde; Naruto, My Hero Academia (Boku no Hero Academia) gibi serileri bulunduran ve yayımlayan büyük bir şirkettir.

Bildiğimiz gibi Crunchyroll, daha öncesinde Webtoon ile ortak projelere imza atmıştır. Özellikle de bu ortaklık sonucu Tower of God, The God of Highschool, Jujutsu Kaisen ve Noblesse gibi Webtoon seriler birer Anime olarak yayımlanmıştır ve ciddi anlamda dikkat çekmiş ve çoğunluk tarafından beğenilmiştir. Bu durumda bu animelere karşı çok kalabalık bir kitle, bu ortaklık sonucu ortaya çıkacak yeni projeleri ve yeni sezonları büyük bir merak ve heyecan ile beklemektedir.

Sony, anime yayın servisi yapan Crunchyroll için platformun sahibi olan AT&T ile satın alma anlaşması imzaladığını duyurdu. Dünyanın farklı bölgelerindeki anime yayıncılarını satın alan şirket, sektördeki gücünü arttırmaya devam ediyor. Sony, bir süredir konuşulduğu gibi anime yayın servisi Crunchyroll’u 1,175 milyar dolarlık bir bedele satın aldı.

Sony Pictures Entertainment’ın anime yayın şirketi Funimation, AT&T ve WarnerMedia’nın sahibi olduğu anime ve manga yayın servisi Crunchyroll’u satın aldığını duyurdu. Bu olay Anime endüstrisindeki en büyük satın alımlardan birisi olabilir.

Söz konusu satın alma ile birlikte Attack on Titan, Fullmetal Alchemist, ve One Piece gibi yapımlar artık Sony bünyesinde olacak. YouTube’de 3 milyon abonesi bulunan Crunchyroll, hem global olarak hem de Japonya pazarı içinde Sony’nin elini oldukça güçlendiriyor.

Aslına bakacak olursak Sony’nin Crunchyroll’u satın almayı planladığı bir süredir konuşuluyordu ancak bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyordu. Sony Pictures Entertainment Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tony Vinciquerra,  “Crunchyroll ekibi, yalnızca Crunchyroll markasını büyütmekle kalmayıp aynı zamanda tutkulu bir anime topluluğu oluşturarak olağanüstü bir iş çıkardı. Crunchyroll’u Sony ailesine katmaktan gurur duyuyoruz” diyerek antlaşmayı resmen duyurmuş oldu.

Antlaşmayla ilgili konuşan Crunchyroll’un genel müdürü Joanne Waage“Bu yeni yolculuk için heyecanlıyız. Crunchyroll, 3 milyondan fazla abonesi, 50 milyon sosyal takipçisi ve 90 milyon kayıtlı kullanıcısı olan tutkulu bir hayran kitlesine sahip bir marka haline geldi. Bu harika hayranlar, animeyi kültürünü küresel bir fenomen haline getirmemize yardımcı oldu. Artık Crunchyroll markasının gücünü ve küresel ekibimizin uzmanlığını Funimation ile birleştirerek, heyecan verici adımlar atmak için sabırsızlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sony’nin Crunchyroll’u satın alması, Netflix ile olası bir rekabette elini güçlendirebilecek olsa da şirketin asıl odaklandığı nokta, Japonya’nın anime endüstrisi üzerindeki etkisini artırma ve anime yayın ve prodüksiyon şirketleri portföyüne ekleyerek küresel anime pazarındaki büyümenin meyvelerini toplama.

Kategori
Paylaşılan0